Grilované Pimentos de Padrón

Publikováno: Chilli recepty

V jednoduchosti je krása. To potvrzuje i tento galicijský recept na přípravu tradičních, právě dozrávajících chilli, Pimientos de Padrón, které vynikají svojí nevyzpytatelnou pálivostí. Získají si Vás svou nezaměnitelnou chutí i vůní a skvěle se hodí jako příloha, nebo chuťovka k letnímu grilování.

 

Doba přípravy:

10 min

 

Suroviny:

Čerstvé chilli Pimientos de Padrón 250g

Hrubozrnná mořská sůl

Olivový olej 4 lžíce

 

Postup přípravy:

Pod studenou vodou omyjte lusky paprik, stopky neodkrajujte.

Rozpalte gril na vysokou teplotu. Na rošt nebo grilovací pánev vložte lusky, zastříkněte olivovým olejem a opékejte z každé strany přibližně tři minuty dle velikosti lusků, dokud nebudou slupku pokrývat drobné puchýřky.

Poté je položte na talíř, vydatně osolte i zalijte olivovým olejem a podávejte.

P.S. Celý recept se dá udělat i na plotně. Stačí rozpálit dostatečné množství olivového oleje, tak aby byly lusky ponořeny a smažit po dobu cca 4 minut. Poté je vyndejte na talíř, osolte a zakápněte dle chuti olivovým olejem.

 

Komentář

Antispam kód