Salát se syrovou cuketou, rukolou a chilli pestem

Publikováno: Chilli recepty

Pokud si myslíte, že cuketu musíte vždy jen trápit v trojobalu, v troubě nebo na grilu, zkuste tento recept. Syrová cuketa má velmi jednou chuť, inklinující k okurce a je krásně křupavá. Navrch rukola nebo polníček, zakápnutá chilli pestem s limetou, mátou, chilli. Krémové balsamico vám pak zařídí sladkou tečku a vyvážení chutí.

Na čtyři porce budeme kromě patnácti minut času potřebovat:
 

  • 2x menší cuketa
  • 100 g rukoly nebo polníčku
  • 2x chilli Habanero (můžete nahradit i jiným čerstvým)
  • 1 stroužek česneku
  • Šťáva z půlky limety
  • 4 lžíce olivového oleje
  • Lžíce vinného octa
  • Hrst lístků máty
  • Hrst piniových oříšků
  • Krémové balsamico
  • Sůl
  • Pepř

Postup:

Z cukety odkrojíme stopku i špičku a škrabkou na brambory nakrájíme podélné plátky. První tři můžete vyhodit, chceme pouze pěkně široké s minimem slupky. Přehněte je v polovině a naskládejte ve tvaru hvězdy na talíř. V misce si promíchejte rukolu nebo polníček s lžící vinného octa a položte na cuketu.

Do hmoždíře vložte nasekané chilli papričky bez semínek, stroužek česneku, nasekané listy máty a postupně třete a přilévejte olej a šťávu z limety. V okamžiku kdy budete mít hustější kaši, osolte a opepřete.

Lžičkou pak toto pesto nabírejte a zakápněte celý salát. Dozdobte kapkami krémového balsamica a přidejte na pánvi opražené piniové oříšky. Podávejte s bílým pečivem.

Klíčová slova: raw cuketa salát balsamico chilli

Komentář

Antispam kód